Image

Behöver du ny elcentral?

Behöver du byta eller installera ny elcentral?

Brister i elcentraler är vanligaste orsaken till att elinstallationer i bostäder brinner och tredje vanligaste orsaken totalt till elbränder i bostäder. Bränder i elcentraler är överrepresenterade i villa/radhus och förekommer både i centraler med porslinssäkringar (diazedsäkringscentraler) och med mekaniska brytare (normcentraler med dvärgbrytare)

Gemensam nämnare är att bostades ålder har en direkt inverkan på bränder i elcentraler Hus från 1930 är värst drabbade. Det är också väldigt svårt att som lekman göra bedömning vare sig en elcentral är säker eller inte, eftersom att själv öppna upp en elcentral innebär en risk.

När våra elektriker byter din elcentral gör vi en okulär besiktning av kablars skick och dimensionering som matas ut till respektive grupp, eftersom all utgående el samlas i elcentralen får man en bra överblick över anläggningens skick. Ser vi att kablar inte är i gott skick, brukar vi rekommendera en omtrådning av kablaget i samband med installation av en ny elcentral.
Rotavdrag för eltjänster

Som privatkund betalar du bara 70 procent av arbetskostnaden för elarbeten som utförs i bostaden. De arbeten som inkluderas är exempelvis indragning av el i nytt hus, byte av gamla elledningar samt reparation eller fasta installationer som innefattar el. Dessutom inkluderas arbetskostnad för nergrävning av el på tomten i rotavdraget.

 

Bor du i en bostadsrätt har du också rätt till avdrag för elarbeten, så som byte av elcentral, extra vägguttag med mera. Som privatperson är det enkelt att nyttja rotavdraget och vi tar självklart hand om kommunikationen med Skatteverket åt dig. Du slipper fylla i ansökan samt ligga ute med pengarna, låt oss ordna det! 

Tänk på att du måste bo och äga bostaden som arbetet utförs i samt att du maximalt kan få 50 000 kr/år i avdrag.

Skicka oss din förfrågan

Skicka oss din förfrågan i formuläret  eller ring oss direkt på 08-520 250 00
Ladda upp fil
Browse Files No file chosen
 
Vi behandlar dina personuppgifter enligt GDPR. Vi kommer aldrig att sälja eller använda dina personuppgifter på annat sätt än att besvara dina frågor eller uppfylla vårt avtal med dig.

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image